BALAYAGE LIKE A PRO

 

 

 
Geverfd haar dat er natuurlijk uitziet, dat is de droom van elke vrouw die voet zet in de kapsalon. Als high- en lowlights niet goed worden gezet, kan het streepachtige resultaat pijnlijk zijn voor de ogen. Een dure grap.

Balayage is een techniek die wereldwijd een trendstatus heeft. En deze techniek krijgt het natuurlijke kleureffect waar we zo van dromen voor elkaar! Het is prachtig om hele natuurlijke kleureffecten te maken zonder die typische, opvallende high- en lowlights streep effecten. Balayage (spreekt uit: bah-lee-aaage) is een Franse kleurtechniek die al sinds de jaren 70 bestaat. Dus al erg lang, maar gek genoeg hoor je er weinig over.

”Inner beauty is  fantastic, but a little Balayage doesn’t hurt”

Kappers die de balayage techniek toepassen kleuren het haar ”intuïtief”. Dit houdt in dat kappers met de losse hand de verf aanbrengen. Dit kan via verschillende technieken. Kappers kunnen her en der verf aanbrengen, maar ze kunnen ook werken in folies. Door de ´´free hand´´ manier van kleur, is het eindresultaat veel rijker en natuurlijker. Nog een voordeel is dat uitgroei minder opvallend is, omdat de kleur zo natuurlijk in het haar gezet wordt, vervaagt het ook natuurlijk met het haar mee. Je krijgt dus geen beschamende uitgroei/look en je hoeft minder vaak je haar bij te werken.

Het is mogelijk bij alle kapsels. Dus ook als je lokken tot op je billen hebt (kost wel wat!), maar deze natuurlijke vorm van highlights aanbrengen is ook geschikt als je juist een korte pixie coupe hebt. Het mooiste resultaat krijg je toch bij een kapsel waarvan het haar net over de schouders heen valt.

Heb je na het lezen van dit artikel de keus gemaakt om voor een balayage te gaan? Bel ons gerust voor een afspraak of verdere informatie. 058-2159922 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *